Je zit er helemaal klaar voor, je eerste video wordt een feit! Wat ga je zeggen voor de camera? Hoe kan je vertellen, wat je wilt vertellen? Allemaal vragen waar je mee aan het worstelen bent..

Het idee

Je kan nog zo’n mooi idee in je hoofd hebben, de uitwerking daarvan zijn soms de pijnpunten waarop we vastlopen en zelfs afhaken. Van te voren bedenk je grofweg wat je boodschap is die jij wil overbrengen, maar dan begint de twijfel. Zeg ik dit zo goed? Heb ik het voldoende uitgelegd, ben ik niet te langdradig? Geloof mij als ik je vertel, dat iedereen deze vragen heeft. De oplossing is simpel, maar ook een cliché inmiddels. Ga het gewoon doen, pak je telefoon of camera en film.

Een stappenplan

Van te voren kun je even kort op papier zetten wat je precies gaat zeggen, dat hoeft niet woord voor woord uiteraard. Ruimte voor improvisatie is fijn😉

Als je dan tijdens het filmen even het spoor kwijt ben, kun je pauzeren. Super handig dat die camera’s op pauze kunnen! Tijdens je pauze, check je even of je alles gezegd hebt wat je wilde zeggen. Ben je dingen door elkaar gaan benoemen, maar wil je toch een andere volgorde? Dan kan je dit later weer, tijdens het editen van je video, herstellen. Super gaaf! Ook al je versprekingen kan je mooi wegwerken met je edit programma.

Klaar voor productie?

Je video is nu klaar, klaar om te delen? Of toch niet? Weer die twijfels, want zie je er wel op je best uit? Wil je op deze manier wel de wijde wereld in geslingerd worden? Is dit jouw (zakelijke) uitstraling waarmee jij geassocieerd wilt worden?

Voor al deze vragen die je nu hebt is het fijn om een sparrings buddy te hebben, iemand die net als jij, ook met hetzelfde bezig is en precies weet wat jij mee maakt. Iemand die je feedback kan geven op je creatie en wellicht je kan motiveren om je video nu toch eens eindelijk te gaan delen!

Heb jij zo’n persoon gevonden? Of worstel je nog met al deze belemmerende gedachtes? Laat het mij weten, wellicht kan ik je wel verder helpen😉

Heel veel succes!

Liefs van Janneke