Een jaar geleden stond ik voor de uitdaging om video’s te gaan opnemen voor mijn online programma. Nou dat doen we wel even toch? Ehm, nou niet dus..
Verwikkeld in de strijd met mijn eigen onzekerheid ben ik de uitdaging met mijzelf aangegaan.

Alles wat ik verkeerd kon doen tijdens het opnemen van mijn eerste video, ging wel mis. Zo had ik mijn beeldscherm van mijn IPhone rechtop, hield ik mijn vinger af en toe op de lens…Tja! Waar zat die lens dan toch?
Van mijn IPhone moest ik een manier verzinnen om het gemakkelijk naar mijn Laptop te transporteren, via ITunes lukt mij dat niet goed, dus riep ik de hulp van mijn vriend Dropbox in. Een grote hulp voor een langere tijd, bleek later.

En daar stonden ze dan, mijn eerste beelden, opgenomen met mijn telefoon. Wat nu? Nog los van het feit dat ik mega schrok van hoe ik eruit zag en hoe ik klonk…
Er stonden stukjes tussen die ik eruit wilde hebben, dus ik ging op onderzoek hoe ik mijn beelden kon knippen en verder bewerken. Want blijkbaar kon ik ze niet zo op YouTube zetten.
Windows Moviemaker was mijn begin, totdat mijn jongste dochter mij kwam redden met Sony Vegas Pro 14. Ze leerde mij de basics en verder moest ik maar ff op YouTube zoeken als ik het niet wist.. Ai!! Wat een werk om een video te maken zeg..

 

 

 

Mijn eerste vlog werd een feit. Slechts 3min lang meende ik, maar mijn laptop toen deed er wel 2uur over deze te renderen. Ook dit moest anders!
Zo gaande weg ben ik met mijzelf de uitdaging aangegaan om 30 dagen te gaan vloggen. Iedere dag een video logboek van mijn dag en deze delen op YouTube. Ik wilde naar mijzelf kunnen kijken zonder schaamte en met een trots gevoel.

En zo geschiedde ons YouTube kanaal en ben ik inmiddels 300 vlogs verder..
Tijd om wat kennis te gaan delen😉

 

 

 

 

Denk wel super herkenbaar? Waar loop jij tegenaan? Hoever ben jij inmiddels in het proces van video’s opnemen en bewerken? Lijkt mij leuk om samen oplossingen te bedenken hiervoor, dus laat vooral een reactie achter!

Liefs van Janneke