Over Janneke

Mijn online programma maken, dat stond er te gebeuren. Daarbij hoorden de video’s die ik nog zou gaan opnemen. Ik stelde ze maar uit, waardoor ik ook mijn inhoud en lancering ging uitstellen. Ik durfde immers niet mijn video’s op te nemen. Vol onzekerheid over mijzelf, wie zat er nou op mij te wachten?

Een challenge aangegaan met mezelf

Wat vond ik het eng… Mezelf voor het eerst filmen, praten tegen mijn mobiele telefoon over? Ja, over wat eigenlijk? Ik ben gewoon begonnen met de dingen die mij bezig hielden op de dag, een soort gesproken dagboek. Zo zou ik dan gewend gaan raken aan mijzelf op beeld. Ja, makkelijk gezegd! De beelden eenmaal op de PC stonden daar wel erg veilig en dan nog bewerken? Nooit van gehoord… Windows moviemaker, daar had ik wel eens van gehoord dus ik importeerde mijn zelfgeschoten video in en zette hem snel weer uit! Ik liet alles voor wat het was en ging andere dingen doen, vooral ontwijken van wat ik eigenlijk wilde doen. Mijn online programma afmaken…

Een maatje gevonden

Ooit begonnen aan een training om je eigen online programma te gaan maken, samen zouden wij de mooiste dingen maken, ieder in haar eigen tak van kennis. Lynn in de bruiloften ik in de kinderopvoeding. Beide vol met mooie plannen en ideeën die toch echt de moeite meer dan waard zijn. Lynn nam haar eerste video’s op en deelde ze met de wereld. Ik was erbij en wist van mijn eigen opnames… Zou ik ze dan toch maar gaan bewerken? Al snel kwam mijn dochter vertellen dat je in Sony Vegas Pro veel beter kan editen en leerde zij mij de basics. Oke, ik was al een stap verder nu.

Een angst werd een grote hobby

Mijn eerste video logboek (vlog) was een feit, ik deelde hem op youtube en nam mijzelf voor dit voor 30 dagen te gaan doen. Om zo van mijn camera vrees af tekomen. De 30 dagen gingen voorbij, vele hindernissen tegengekomen, uiteraard… Alles overwonnen en mijzelf telkens meer en meer uitgedaagd om zelfverzekerder te worden en niet langer te denken over wat anderen wel niet van mij dachten als ik mijzelf aan het filmen was. De eerste buiten video werd een feit en ik ging los met vloggen… Editen bleek een lang verstopte passie en ik heb het afgelopen jaar non-stop gevlogd. Iedere dag een nieuwe dagvlog online, de challenge werd een obsessie…  Maar waar bleef dan mijn online programma?

Jou helpen

Video’s bewerken blijkt toch echt mijn passie, mijzelf verbeteren en de uitdagingen aangaan om de mooiste video’s te maken.  Mijn online programma ondertussen aan het opnemen en aan het uitschrijven, maar ook doorgaan met vlogs maken en anderen helpen hun mooiste video te maken.  Ik daag jou uit om ook die stoute schoenen aan te gaan doen en je eerste video op te nemen. Wij kunnen dit! Wij zijn het waard om gezien en gehoord te worden.

Liefs van Janneke